2012. július 31., kedd

Padlizsánkrém

Én nagyon szeretem az avokádókrémet, úgyhogy amikor Niki barátnőm kérdezte, hogy lenne-e kedvem esetleg csinálni padlizsánkrémet, hát akkor nem nagyon hezitáltam a válasszal. Nem egy túl melós krém ez, és egészséges - semmi zsiradék, viszont zöldség, na az van.

Mi kell hozzá?
  • 2-3 db padlizsán
  • bors
  • egy fél fej hagyma
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 2-3 evőkanál majonéz
  • 1 teáskanál mustár
Mit kell vele csinálni?

Vágjuk félbe a megmosott és lecsumázott padlizsánokat.

 
 Lefordítva tegyük őket sütőpapírral bélelt tepsibe, és süssük 50 percig.


Vágjuk össze a hagymát és a fokhagymát préseljük össze.


A megsült padlizsánokat egy fa kiskanállal kanalazzuk ki a héjából. Miért fa? Mert a fém megbarnítja.


Keverjük bele a hagymát, sózzuk, borsozzuk.


Tegyük bele a majonézt - ez az ízén, színén, állagán segít.


Leheletnyi mustár:


És végül keverjük-kavarjuk, érjenek össze az ízek.


És jó étvágyat! :) Mi abonett kenyérre meg puffasztott rizsre tettük, utána pedig teljes kiőrlésű lisztből készült palacsintát kóstoltunk.