Mi kell hozzá?
- 50 gr élesztő
- fél kg liszt
- 2 ek cukor
- 250 gr margarin vagy vaj
- egy tojás
- egy csipet só
- tej vagy tejföl, ha kívánja a tészta
- indokolatlan, borzasztó mennyiségű alma :) a képen látjátok, tettem bele barackot is, ó jajj még sokkal finomabb lett tőle!
- fahéj és cukor a töltelékhez
- még egy tojás a megkenéshez
Hámozzuk meg, reszeljük le az almát, és nyomkodjuk ki a levét (ezt igyuk meg, nagyon finom, és tele van vitaminnal). Locsoljuk meg egy kis citromlével. Futtassuk fel az élesztőt, és gyúrjuk bele a többi hozzávalót. Nyújtsuk ki a formánknak megfelelően két cipóra szétszedve (az aljának meg a tetejének), és töltsük meg jó sok almával. Szórjuk meg bőven fahéjjal, ne sajnáljuk belőle, meg egy cukrot is tegyünk bele, hogy ne legyen túl savanyú. Tegyük rá a tetejét, szurkájuk meg villával, kenjük meg tojással, és süssük aranybarnára.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése