Mi kell hozzá?
- olívaolaj
- vöröshagyma - én teszek vele néha póréhagymát is, finom vele!
- fokhagyma
- 500 gr darált hús
- bors
- bazsalikom
- só
- paradicsomszósz
- ha szeretitek: friss gomba, friss paradicsom
- lasagne tészta
- sajt a tetejére
Meg kell pirítani a hagymát az olajon, aztán mehet a hús. Fehéredésig kevergetjük, fűszerezzük. Ráöntjük a szószt, aztán rétegezünk mindent. 200 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, míg meg nem pirul a tetején a sajt.
Olyan receptet is találtam, ami besamel szószt használ - én van, hogy ezt kispórolom belőle (lustaság fél egészség!). Igazából ha minden tésztadarab jól le van öntve a szószos hússal, akkor megpuhul és nem marad ropogós.
Jó recept! :)
VálaszTörlésNem teszel bele oregánót?
Nekem olyan Dr. Oetker receptem van ami "hamis besamelt" tesz bele, azaz tejfölt, reszelt sajtot és egy kis tejet összekever, és ez megy még a rétegek közé. Kellemesen lágyítja, nem lesz olyan tömény. Én mindig így csinálom, még sosem csináltam igazi besamellel.