Mi kell hozzá?
- 200 g liszt = 4 dl
- 60 g keményítő (ez is lehet liszt)
- 1 csapott teáskanál sütőpor
- 100 g cukor
- 1 tasak vanillincukor
- 1 narancs reszelt héja
- 1 tojás
- 125 g puha vaj
- 100 g keserű csoki (darabolva)
Nagyon egyszerű: mindent össze kell gyúrni. Formázzunk belőle előre egy nagy hurkát, tegyük bele egy fóliába, és mehet a hűtőbe. Akkor lesz jó kekszes, roppanós a sütink, ha hidegen tesszük be a sütőbe - tehát pár óra is elég lehet, de egy éjszakát is állhat. Az elkészítéskor 200 fokra melegítsük elő a sütőt, és sütőpapírra vágjunk kis korongokat. Szigorúan 10 percig süssük a kekszeket, mert még pont roppanósak lesznek, de nem száradnak ki teljesen.
A végeredmény:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése