Na jó, szentelek egy bejegyzést a rizsnek. Főleg azért, mert az első kísérletezésem vele elég emlékezetes volt: első közös nyaralás, izgultam, jól odaégett, és a kukában végezte. :)
Szóval fele-fele arányban teszek a rizs lábasába olívaolajat és sütőmargarint. Ha felmelegedett, ráteszem a 2 dl rizst, ez elég 3 főre.
Ezzel párhuzamosan felteszek 4 dl vizet egy húsleveskockával. Dupla annyi langyos víz kell, a húsleveskockától meg finomabb lesz.
A rizsnek meg kell pirulnia, ekkor öntöm rá a húslevest. Azonnal le kell takarni, és Anyukám szerint nem szabad sem kinyitni, sem megkeverni, és mégis meg szoktam keverni - nehogy odasüljön már nekem, vagy valami. :) Persze sose sül oda, és jó pergős lesz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése