2012. március 13., kedd

Spenótos pite

Többféle receptből válogattam össze ennek a csodapitének a receptjét. A spenót klassz dolog, főleg ha az ember lánya genetikailag ilyen vashiányos :) Ágotának készítettem el ezt a receptet, és szerette, szóval mindenkit csak biztatni tudok! :)

Mi kell a tésztához?
  • 125 gr margarin
  • 250 gr liszt = 5 dl
  • 1,5 dl víz
  • egy csipet só
Mit kell vele csinálni?
Gyúrjuk össze a hozzávalókat, tegyük a formába, és tegyünk hűtőbe 10 percre. Ez után 225 fokra előmelegített sütőben süssük 15 percig. Ha kész, tegyük félre, és tekerjük le a sütőt 175 fokra.

Mi kell a töltelékhez?
  • 1,5 dl tejföl vagy créme fraiche
  • 1,5 dl tej
  • 2 tojás
  • bors
  • fetasajt
  • spenót
  • fokhagyma
Mit kell vele csinálni?
Össze kell turmixolni mindent a spenót kivételével - ez utóbbit olívaolajon fonnyasszuk meg kicsit a fokhagymával. Keverjük össze, öntsük a tésztára, és fél óráig süssük. Megszórhatjuk sajttal a tetejét, én pár koktélparadicsomot dobtam rá.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése