Mi kell hozzá?
- 1 padlizsán
- 6 fej gomba
- egy fél csirkemell
- vöröshagyma vagy póréhagyma
- olívaolaj
- só
- bors
- 1-2 dl tej
- 1-2 ek liszt
- sajt a tetejére
- köretnek: rizs
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Főzzük meg a rizst így. Egy edényben pároljuk meg a hagymát és dobjuk rá a csirkét, fehéredésig keverjük.
A gombát is pároljuk meg, tegyünk rá egy kis lisztet meg a tejet öntsük rá, fűszerezzük.
Vágjuk félbe a padlizsánt, szedjük ki a magjait egy kanállal.
Töltsük meg őket a gombás szósszal meg a csirkéssel is, tegyünk rá sajtot, és mehetnek be a sütőbe! A tepsibe én öntöttem egy kis olívaoljat meg egy kis vizet.
Ha megpirul a sajt a tetején, akkor kész is van! Én kukoricás rizzsel tálaltam - még egy kis zöldség ;)
És persze a kávé... vaníliás karikával!!! A túrórudi is hiányzik nekünk, de a vaníliás karika is egy összehasonlíthatatlan teasüti :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése