Mi kell hozzá?
- 8 dl liszt
- 250 gr szobahőmérsékletű margarin
- 25 gr élesztő
- 1,5 dl tej
- 1 dl víz
- 2 ek cukor
- a töltelékhez kemény állagú lekvár, esetleg cukros-fahéjas reszelt alma (az eredeti recept szerint málnalekvár kerül bele)
Futtassuk fel az élesztőt. A lisztet mérjük ki egy külön edénybe, és daraboljuk bele a margarint. Ha felfutott az élesztő, mehet bele a tej és a víz, meg a cukor. A fele lisztet gyúrjuk bele, majd apránként a többit. Kelesszük két órát.
Ez után vegyük négyfelé a tésztát, ezeket nyújtsuk ki, és vágjunk belőle négyzeteket. Na ez a négyzetre vágás nem nagyon jött össze nekem :D Töltsük meg lekvárral - NE tegyünk bele baracklekvárt, nálam legalábbis ott pattant el a húr, hogy azzal nagyon folyós lett, és nehéz volt belőle batyut formázni... szóval sarkonként hajtsuk be, tegyük tepsibe. 20 percig keljenek még így kiformázva, aztán kenjük meg tojással, és 250 fokon süssük kb 8 percig.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése