2012. március 18., vasárnap

Vasárnapi töltött süti

Egy svéd sütősmagazinban találtam ezt a receptet (eredeti neve: Fyllda söndagsbullar), és hát gondoltam, kipróbálom. Aztán természetesen, mint nagyjából minden első próbálkozásom, eléggé káromkodósra meg bosszankodósra sikerült - ami az én boszorkányságom, hogy ha nem úgy néz ki, mint a képen, akkor már nem jó! :D

Mi kell hozzá?
  • 8 dl liszt
  • 250 gr szobahőmérsékletű margarin
  • 25 gr élesztő
  • 1,5 dl tej
  • 1 dl víz
  • 2 ek cukor
  • a töltelékhez kemény állagú lekvár, esetleg cukros-fahéjas reszelt alma (az eredeti recept szerint málnalekvár kerül bele)
Mit kell vele csinálni?
 Futtassuk fel az élesztőt. A lisztet mérjük ki egy külön edénybe, és daraboljuk bele a margarint. Ha felfutott az élesztő, mehet bele a tej és a víz, meg a cukor. A fele lisztet gyúrjuk bele, majd apránként a többit. Kelesszük két órát.
Ez után vegyük négyfelé a tésztát, ezeket nyújtsuk ki, és vágjunk belőle négyzeteket. Na ez a négyzetre vágás nem nagyon jött össze nekem :D Töltsük meg lekvárral - NE tegyünk bele baracklekvárt, nálam legalábbis ott pattant el a húr, hogy azzal nagyon folyós lett, és nehéz volt belőle batyut formázni... szóval sarkonként hajtsuk be, tegyük tepsibe. 20 percig keljenek még így kiformázva, aztán kenjük meg tojással, és 250 fokon süssük kb 8 percig.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése