2012. április 6., péntek

Májkrém házilag

Hogy ne teljen haszontalanul a magyarországi tartózkodásom, és ne csak ünnepeljek meg más keze munkáját fogyasszam, megtanultam házi májkrémet készíteni Andrástól (uramésparancsolóm apukája). A legjobb dolog így, együtt elkészíteni valamit - bármilyen részletes lehet egy recept leírása, ez a tutibiztos. :) Figyelem! Nem tartalmaz tartósítószert, szóval kb egy hét alatt fogyasszuk el!

Mi kell hozzá?
  •  30 dkg máj
  • 2 ek liszt
  • 100 gr vaj
  • fél tk majoranna
  • 1 tkkakukkfű
  • 1 tk fehérbors
  • 1 tk só
  • 2 dl tej
  • 1 fej vöröshagyma
Mit kell vele csinálni?
Tisztítsuk meg a májat és vágjuk ujjnyi darabokra. A vajat hevítsük fel, és dobjuk bele a májat. 
Addig kell pirítani, míg a vaj ki nem tisztul, így:
Lassú lángon pirítsuk, akkor biztos átsül mindenhol! Ha kész, tegyük egy külön edénybe a májat és takarjuk le, és a felaprított hagymát tegyük a vajba!
A kakukkfüvet, majorannát és fehérborsot pár csepp vízbe áztassuk be, így tegyük a hagymához - így biztos nem ég oda! Sózzuk. Később tegyük hozzá a lisztet és a tejet is - ehhez vegyük le a tűzről az edényt. Tegyük vissza, és addig kevergessük, míg a liszt meg nem duzzad, és míg az edény falától el nem válik ez a szósz.
Keverjük hozzá a lisztes szószunkat a májhoz, és a botmixerrel zúzzuk-keverjük össze!
És íme:



1 megjegyzés: