Mi kell hozzá?
- 30 dkg máj
- 2 ek liszt
- 100 gr vaj
- fél tk majoranna
- 1 tkkakukkfű
- 1 tk fehérbors
- 1 tk só
- 2 dl tej
- 1 fej vöröshagyma
Tisztítsuk meg a májat és vágjuk ujjnyi darabokra. A vajat hevítsük fel, és dobjuk bele a májat.
Addig kell pirítani, míg a vaj ki nem tisztul, így:
Lassú lángon pirítsuk, akkor biztos átsül mindenhol! Ha kész, tegyük egy külön edénybe a májat és takarjuk le, és a felaprított hagymát tegyük a vajba!
A kakukkfüvet, majorannát és fehérborsot pár csepp vízbe áztassuk be, így tegyük a hagymához - így biztos nem ég oda! Sózzuk. Később tegyük hozzá a lisztet és a tejet is - ehhez vegyük le a tűzről az edényt. Tegyük vissza, és addig kevergessük, míg a liszt meg nem duzzad, és míg az edény falától el nem válik ez a szósz.
Keverjük hozzá a lisztes szószunkat a májhoz, és a botmixerrel zúzzuk-keverjük össze!
És íme:
Nagyon gusztiiii :)
VálaszTörlés