Mi kell hozzá?
- 50 dkg darált hús
- 3 db padlizsán
- olívaolaj
- 3 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- fél tk chilipor vagy valami csípős:)
- 1 tk kömény
- 1 ek oregano
- 1-2 tk pirospaprika
- 5 ek paradicsompüré
- só
- 2 dl tejföl
- őrölt feketebors
- sajt a tetejére
A padlizsánokat mossuk meg, vágjuk karikákra és pároljuk meg pár csepp olajon. Nekem minden körben pótolnom kellett az olívaolajat, mert eléggé felszívja a padlizsán.
A darált húst a vöröshagymán pároljuk meg, adjuk hozzá a fűszereket.
Ha minden kész, akkor egy tepsi aljába fektessünk le egy adag padlizsánt.
Erre mehet a darált hús:
Ez után jön a maradék padlizsán a tetejére, és tegyünk rá jó sok sajtot:
A tejfölbe keverjünk egy kis borsot, és öntsük a sajtra:
Küldjük be a 175 fokos sütőbe fél órára:
És jó étvágyat! :) Tzatiki illene hozzá, de én csak egy egyszerű kis salátával ettem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése