Mi kell hozzá?
- kell csinálni egy adag tésztát, itt a recept!
- 250 gr spenót
- olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 tojás
- 2 dl tejföl
- egy csipet só
- én dúsítottam még egy kis garnélarákkal
A spenótot pároljuk meg az olívaolajon, adjuk hozzá a fokhagymát. A tojásokat a tejföllel és a sóval verjük fel külön. Ha eléggé megpárolódott a spenót, keverjük össze és öntsük a formába. Én belekevertem két marék garnélarákot is, ezeket csak megpirítottam kicsit.
A csirkés-gombás töltelékhez:
- 1 db csirkemell
- bors
- olívaolaj
- 200 gr gomba
- 2,5 ek liszt
- 2 dl húsleves (kockából is jó)
- 1 dl tejföl
- egy csipet só
- 5 dl szójaszósz
A csirkét pirítsuk meg pár csepp olívaolajon, borsozzuk.
A gombákat vágjuk össze kisebb darabokra, tegyük rá a lisztet és a húslevest - főzzük össze. Mikor már sűrűsödik, mehet hozzá a tejföl és a só. A szójaszósz igazából a színe miatt kell, szép barnás lesz tőle. Keverjük össze a csirkével, és mehet ez is a formába.
Toljuk be a sütőbe a pitéket kb fél órára! Íme a végeredmény:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése