Egyébként elég zsíros édesség, a cukortartalma talán nem is olyan vészes, de hát a tejszínhab eleve zsíros, aztán a mascarpone meg... :) Szerencsésen megtaláltam minden hozzávalót itt, Svédországban, és érdekes volt, hogy a brazil lakótársunk (aki azóta elment) is ismerte a tiramisut, csak máshogy hívják ott. A babapiskóta neve ott egyébként "pezsgősüti". :)
Mi kell hozzá?
- 24 db babapiskóta
- 5 dl tejszín
- 25 dkg mascarpone
- 3 ek cukor
- 1 ek vaníliás cukor
- 4 dl kávé
- cukrozatlan kakaópor a tetejére díszítésnek
Verjük habbá a tejszínt a cukorral és a vaníliás cukorral. A tejszín felverésével vigyázzunk! Nem tudom, ki mennyire van ezzel tisztában meg mik a tapasztalatok, de nagyon oda kell figyelni! Sokáig kell verni, nincs kész olyan hamar, mint a tojásfehérje habja. De attól, mert sok ideig kell verni, figyeljünk és ellenőrizzük az állagot időnként, mert egyik pillanatról a másikra vaj állagú valamit kaphatunk!
Mikor kész, keverjük bele a mascarponét.
Készítsük elő a tálkákat, nekem 6 db telt meg.
Mártsuk kávéba a piskótát, kettőt tegyünk az aljára félbetörve:
Erre mehet 2-3 ek krém:
Ezt ismételjük meg még egyszer, aztán tegyük hűtőbe. Tálalás előtt szórjuk meg kakaóporral!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése