A recept a Good Food szeptemberi számában olvasható.
Mi kell hozzá?
- 4-5 szem krumpli
- 1 db cukkini
- 5-6 szál újhagyma
- 2-3 maréknyi reszelt sajt
- 1-2 db zöldségleves kocka
- só
- bors
- szerecsendió
- tejföl, ha krémesebbre szeretnénk - én tettem bele kicsit
A krumplit vágjuk fel, héjastul főzzük a leveskockával annyi vízben, ami ellepi.
A cukkinit vágjuk cikkekre. Ha a krumpli felforrt, adjuk hozzá a cukkinit is kb 7-8 percre.
Az újhagymát egy szál kivételével karikázzuk fel (a tálaláshoz kelleni fog), adjuk a cukkinihez és a krumplihoz. Főzzük 5 percig, vagy amíg a krumpli megpuhul.
A tűzhelyről levéve turmixoljuk össze botmixerrel (zárjuk is el, nem kell már főzni). Fűszerezzük, kóstoljuk, adjuk hozzá a sajt egy részét, a többit hagyjuk meg a tálaláshoz.
Tálaljuk sajttal és újhagymával megszórva. Mi ettünk hozzá knäckebrödöt: ez egy száraz kenyérfajta, a svédek évente átlagosan 4 kilót esznek meg belőle... Vajjal megkenve mennyei, mi mostanában kaptunk rá, lehet, hogy még decemberig behozzuk a 4 kilónyi mennyiséget :)
Nagyon guszta!! Knäckebröd-del tálalni nagyon jó ötlet, el fogom én is készíteni, képet pedig mindenképp küldök :)
VálaszTörlésEzt a megjegyzést eltávolította a szerző.
VálaszTörlés