Mi kell hozzá?
- 0,5-1 kg marhahús, én tarjából készítettem
- só
- bors
- olívaolaj
- 2-3 fej vöröshagyma
- 2-3 evőkanál tejföl
- pár csepp szójaszósz (elhagyható)
- friss rozmaring
- reszelt sajt
- fejenként 4-5 szem burgonya
- bacon
- egyszerű saláta
A burgonyát főzzük félkeményre, ha kész, hagyjuk hűlni (különben leég a kezünk). Ha kellőképpen lehűlt, tekerjünk mindegyik köré egy bacont, és süssük 200 fokon. Én a biztonság kedvéért kivajaztam a tepsit.
A húst vágjuk nagyobb darabokra, pici olívaolajon és sózva-borsozva mindkét oldalukon süssük pár pillanatig, majd tegyük egy tűzálló edénybe.
Keresd a képen a csipeszt :D |
Ezután a vöröshagymát pirítsuk meg, ez is mehet a húsra.
Végül szórjuk meg a reszelt sajttal és dobáljuk meg friss rozmaringgal, és mehet is be a sütőbe!
Addig süssük, míg a sajt megpirul a tetején, és azért kóstoljuk meg, ne maradjon rágós. Friss salátával tálaljuk. Jó étvágyat! :)
... és utána javaslok egy kis sétát, mi ezt tettük a verőfényes -5 fokban.
szia Vera! hu ez szuper lett! ügyes vagy! (lehet buta kérdés, de a marhának melyik része, comb?) köszi!
VálaszTörlésTarja, igazad van, javítom is :)
Törlés