2013. január 20., vasárnap

Illatos marhahús baconbe csavart burgonyával

Húsimádóknak ajánlom, igazi téli étel. Sokféle illat lepi majd el a konyhát: sül a bacon, pirul a hagyma, olvad a sajt és mindehhez a rozmaring... Tökéletes.


Mi kell hozzá?
  • 0,5-1 kg marhahús, én tarjából készítettem
  • bors
  • olívaolaj
  • 2-3 fej vöröshagyma
  • 2-3 evőkanál tejföl
  • pár csepp szójaszósz (elhagyható)
  • friss rozmaring
  • reszelt sajt
  • fejenként 4-5 szem burgonya
  • bacon
  • egyszerű saláta
Mit kell vele csinálni?
A burgonyát főzzük félkeményre, ha kész, hagyjuk hűlni (különben leég a kezünk). Ha kellőképpen lehűlt, tekerjünk mindegyik köré egy bacont, és süssük 200 fokon. Én a biztonság kedvéért kivajaztam a tepsit.


A húst vágjuk nagyobb darabokra, pici olívaolajon és sózva-borsozva mindkét oldalukon süssük pár pillanatig, majd tegyük egy tűzálló edénybe.

Keresd a képen a csipeszt :D
Mint a húsgolyónál, itt sem hagyjuk kárba veszni a szószt: ha mindegyik hús kész van, akkor adjuk a tejfölt a szószhoz, tegyünk bele egy kis szójaszószt, és öntsük a húsra.
Ezután a vöröshagymát pirítsuk meg, ez is mehet a húsra.
Végül szórjuk meg a reszelt sajttal és dobáljuk meg friss rozmaringgal, és mehet is be a sütőbe!


Addig süssük, míg a sajt megpirul a tetején, és azért kóstoljuk meg, ne maradjon rágós. Friss salátával tálaljuk. Jó étvágyat! :)


... és utána javaslok egy kis sétát, mi ezt tettük a verőfényes -5 fokban.




2 megjegyzés:

  1. szia Vera! hu ez szuper lett! ügyes vagy! (lehet buta kérdés, de a marhának melyik része, comb?) köszi!

    VálaszTörlés