Mi kell hozzá?
- 2-3 szál sárgarépa
- egy kisebb gumó zeller
- 2-3 szem krumpli
- egy kisebb fej karfiol
- 1 db póréhagyma vagy egy fej vöröshagyma
- 100 gr zöldborsó
- 2 db zöldségleveskocka
- 4 ek liszt
- 2 dl tej
- 2 ek tejföl
- só
- bors
- petrezselyem
A zöldségeket - a borsó - kivételével hámozzuk meg, daraboljuk fel, és főzzük a leveskockákkal annyi vízben, ami ellepi. Ha megpuhultak a zöldségek, adjuk hozzá a borsót is.
A lisztet a tejjel keverjük el, habarjuk be vele a levest, adjuk hozzá a tejfölt és fűszerezzük, kóstoljuk. Pár percig főzzük még, hogy ne legyen lisztízű, és kész is! :)
Mi knäckebröddel, svéd kemény kenyérrel ettük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése