A szett 4 db formából áll, volt hozzá egy kinyomózsák is különböző fejekkel, de a legjobb a keverő eszköz, amibe hőmérőt tettek, így keverés közben lehet figyelni a csoki hőmérsékletét. Volt hozzá egy kis használati utasítás is, azt használtuk a hőmérséklethez meg a jótanácsokhoz.
Szóval úgy kezdtük, hogy egy nagy tábla (250 gr) csokit megolvasztottunk vízfürdő felett. Fekete csokit használtunk, ezt legfeljebb 50 fokig lehet melegíteni. Amikor megolvadt, a tisztára mosott és megszárított formákat kikentük a csokival jó alaposan. Próbáltunk nagyon precízek lenni.
A kikent formákat hűtőbe tettük, itt egész hamar, kb 30 perc alatt megszilárdultak. Eközben készítettünk például nugátos tölteléket: egy kis nugátot felolvasztottunk a vízfürdő felett, és 2 evőkanál felvert tejszínt belekevertünk. Ezt aztán belekanalaztuk a formákba - nem vacakoltunk a nyomózsákkal, így is elég jól sikerült megtölteni őket.
Aztán volt meggyes-meggylekváros-csokis töltelékes is.
Végül lezártuk őket olvasztott csokival. Ehhez a jótanács: szilikon eszközzel csináljuk, és sok-sok türelemmel. Itt már csokiban úsztunk mindketten. Meg a konyha is.
Tegyük hűtőbe őket. Mi vártunk pár napot, míg kiszedegettük őket, biztos ami biztos :)
Azért ezek a kiválasztott, szép példányok, nem sikerült ám mindegyik olyan nagyon szépre. :)
Tapasztalatok:
- meg kell tanulni buborékmentesen és egyenletesen kikenni a formákat
- jó lenne úgy kiszedni a formából, hogy a széle kicsit határozottabb legyen
- türelem. Sok. :)
Nagyon szépek lettek, ügyik vagytok!! :)
VálaszTörlés