2012. szeptember 13., csütörtök

Minimáltészta

Most megmutatom, hogyha esetleg egyszer úgy járnátok, mint én, hogy este eszetekbe jut, hogy hoppá, másnapra nincs ebéd, pedig el kéne vinni dobozban, akkor mit érdemes tenni. Egyébként pénteki esti laza vacsorának is ajánlom vagy fredagsmys-höz: ez egy kedves svéd szokás, itt lehet róla bővebben olvasni :)

Az összetevők nagy része szerintem a legtöbb kamrában megtalálható, és egészséges is. Csak bírja megállni az ember, hogy ne falja fel még aznap éjjel az elkészült "művet".

Mi kell hozzá?

  • 300-400 gr tészta
  • olívaolaj
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • paradicsompüré
  • tonhalkonzerv
  • bors
  • chili
  • paprika
  • olívabogyó
  • petrezselyem
  • lehet egyébként darált hússal is készíteni, de vöröshagymával is kezdhetjük, és mehet bele gomba is!
Mit kell vele csinálni?
A tésztát főzzük ki olajos-sós vízben.
A fokhagymát pároljuk meg az olívaolajon.

 
Adjuk hozzá az összevágott paprikát, kb 5 percig pároljuk, míg megpuhul.


Az olívabogyót közben vágjuk legalább félbe.


Ha a paprika megpuhult, mindent zúdítsunk rá: a paradicsomot, a halat (öntsük le róla az olajat vagy a vizet!), és fűszerezzük. Egyszer rottyantsuk össze és kész.


És összeszereljük, és kész! :) Jó étvágyat!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése