Az összetevők nagy része szerintem a legtöbb kamrában megtalálható, és egészséges is. Csak bírja megállni az ember, hogy ne falja fel még aznap éjjel az elkészült "művet".
Mi kell hozzá?
- 300-400 gr tészta
- olívaolaj
- só
- 2-3 gerezd fokhagyma
- paradicsompüré
- tonhalkonzerv
- bors
- chili
- paprika
- olívabogyó
- petrezselyem
- lehet egyébként darált hússal is készíteni, de vöröshagymával is kezdhetjük, és mehet bele gomba is!
A tésztát főzzük ki olajos-sós vízben.
A fokhagymát pároljuk meg az olívaolajon.
Adjuk hozzá az összevágott paprikát, kb 5 percig pároljuk, míg megpuhul.
Az olívabogyót közben vágjuk legalább félbe.
Ha a paprika megpuhult, mindent zúdítsunk rá: a paradicsomot, a halat (öntsük le róla az olajat vagy a vizet!), és fűszerezzük. Egyszer rottyantsuk össze és kész.
És összeszereljük, és kész! :) Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése