Szeretem a pitéket, a sósat, Aligáét, az almásat, de van bögrés almás süti recept is a blogon, sőt, almás táska is.
Mi kell hozzá?
- sok-sok alma - én a kínai munkatársamtól kaptam, saját termés a kertjéből
- 200 gr liszt
- 100 gr margarin
- ha kell, víz
- fahéj
- cukor
- citromlé
- mandulamassza
- mogyoró
Gyúrjuk össze a pitetésztának valót, tegyük hűtőbe 30 percre.
Az almát reszeljük le, nyomkodjuk ki a levét, locsoljuk meg egy kis citromlével, ízlés szerint cukrozzuk és szórjuk meg fahéjjal.
A pitetésztát nyomkodjuk bele a formába, süssük vakon 180 fokon kb 10 percig.
Ez után a kinyújtott mandulamasszát tegyük rá, szórjuk meg mogyoróval, majd jöhet a reszelt alma és a díszítés.
Süssük kb 30-40 percig.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése