Szóval, ma nem én főztem, csak asszisztáltam, és fogtam a fejem. Ne így csináld, úgy csináld, miért így csinálod. Válaszok: azért mert, majd meglátod milyen finom lesz, jó de azért segíts, na!
Mi kell hozzá?
- 2 dl rizs
- egy db leveskocka 4 dl vízzel vagy 4 dl langyos húsleves
- só
- olívaolaj
- egy evőkanálnyi margarin vagy vaj
- egy fej karfiol
- póréhagyma
- cukkini
- padlizsán
- 500 gr darált hús
- egy fej vöröshagyma
- bors
- tejföl, ízlés szerinti mennyiség
- tetejére sajt
A karfiolt szedjük rózsáira és sós vízben főzzük puhára.
A rizst olívaolaj és margarin-vaj keverékén pirítsuk meg, ha kész, öntsük rá a 4 dl húslevest, főzzük 20 percig puhára fedő alatt.
A hagymát dinszteljük meg olívaolajon, majd süssük át benne a darált húst, fűszerezzük.
A cukkinit és a póréhagymát karikázzuk fel. A padlizsánt is karikázzuk, de sózzuk be, hogy a keserű levét kieressze.
A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
Jöhet az összeszerelés.
Az első réteg a rizs.
Aztán jön a cukkini, meg a hús és a többi zöldség, néha tegyünk bele tejfölt, de én itt nekiálltam romokat eltakarítani, szóval van egy kis képszakadás :D
Szóval a lényeg, hogy a tetejére tegyünk jó sok sajtot, és süssük kb 30-40 percig.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése