Tehát, két dolog is van, amiért a habcsók jó: egyrészt nem kell kidobni a tojásfehérjét. Másrészt: ebből kiváló karácsonyfadísz készíthető, nem igaz? Nekem legalábbis vannak halvány emlékeim ilyesmivel díszített fáról. És nincs is már olyan nagyon messze a karácsony. Egyébként. :)
Még egy kis adalék és magyarázkodás: ma egész nap zuhogott az eső, úgyhogy nem tudtam természetes fénynél fotózni.
Ősz van... Folyt az utcán a víz. |
- 3 db tojásfehérje
- 1 dl kristálycukor
- 1 dl porcukor
- 2 ek keményítő
- 3/4 tk kardamom, ha szeretjük
- egy jó habverő
- kinyomó zsák - de kanállal is halmozhatjuk majd a csókokat, ha nem szeretnénk cukrászosat játszani
Melegítsük elő a sütőt 100 fokra, egy tespit béleljünk kis sütőpapírral.
Verjük fel kb 6-7 perc alatt a fehérjéket fél dl kristálycukorral, ha már elég kemény, mehet a kristálycukor másik fele is.
A porcukrot, a keményítőt és a kardamomot keverjük össze, és adjuk hozzá a habhoz - elég belekeverni, a gépet már nem kell használnunk.
Kanalazzuk bele a kinyomóba a habot, vagy egyszerűen kanállal kis tegyünk kis púpokat a sütőpapírra. Én a kinyomót választottam, bár lehet, hogy jobb lett volna a kanál - a kézügyességem nem épp az erősségem :D
Kb 45-50 percig süssük, majd várjuk meg, míg kihűlnek, akkor szedjük le a sütőpapírról.
sütés előtt... |
...sütés után |
a bal felső sarokban lévő kis kupac néz ki a legértelmesebben |
sütés után |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése