A Good Food augusztusi számában van egy kapros-uborkás tésztasaláta garnélával című recept, ezt alakítottam a magam szája íze szerint.Egyszer már készült egy hasonló a konyhámban, a csupavitamin tészta.
Mi kell hozzá?
- 150-200 gr tészta
- olívaolaj
- 150 gr garnélarák
- 150 gr spenót
- egy gerezd fokhagyma
- só
- őrölt kömény
- piri-piri fűszerkeverék, ha szeretitek a csípőset
- citromlé
- 200 gr tejföl
- egy fél kígyóuborka
Főzzük ki a tésztát.
A tésztát, amit kifőztem, Szilvivel készítettük: 1 felvert tojásból, 3 tk sóból, 2 bögre fehér lisztből és 1 bögre teljes kiőrlésű lisztből készül fél bögre víz hozzáadásával, többszöri kicipózással és pihentetéssel, a nyújtásnak külön technikája van, amire az itteni nyújtófám sajnos alkalmatlan, de amint beszerzek egy jobbat, készítek bejegyzést!
A spenótot egy csepp olívaolajon pároljuk meg egy kis fokhagymával, a garnélát is pároljuk át, ha fagyasztott.
Az uborkát vágjuk kis darabokra.
Ha kifőtt a tészta, öntsük le róla a vizet, és mindent keverjünk hozzá, fűszerezzük ízlésnek megfelelően!
Jó étvágyat! Elsőre kicsit furcsa volt a főtt dolgokat összekeverni a nyers uborkával, de az íze mennyei! Két főre elegendő mennyiség lett belőle.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése