Namost történt egy kis félreértés itt az elkészítés módja körül, ugyanis ezt írja a szerző: "a vajat lassú fokozaton kb 2 perc alatt kikeverem a cukrokkal". Ezt én úgy vizualizáltam, hogy lassú tűzön - ne kérdezzétek, mi járt a fejemben, miközben készítettem ezt a sütit, de tényleg! :) Hát nyilván a keverőgép lassú fokozatán, NEM pedig a tűzhely lassú lángján kell kikeverni a vajat a cukorral - főleg azért nem, mert én magam is jól tudom, hogy keksznél hideg vajjal jó dolgozni. Csodálkoztam is, hogy miért így kell, de hát mindegy - egyébként ezért jó szerintem, ha kép is van a fázisokról :) Már összekevertem a tésztát, amikor még egyszer rápillantottam a receptre, na és akkor BUMM, leesett a tantusz, és teljesen megijedtem, hogy na, tessék, elrontottam. Végül csak sikerült, és csak megmutatom az elkészítés fázisait, gondosan a képek alá írva, hogy mit NE úgy csináljatok... :)
Mi kell hozzá?
- 7,5 dl teljes kiőrlésű liszt
- 1,5 tk sütőpor
- 1 tk szódabikarbóna
- 1 tk só
- 240 gr margarin
- 2 dl cukor
- 2 ek méz
- 2 tojás
- 2 tk vaníliás cukor
- 200 gr csoki
Keverjük ki a margarint a cukorral, a mézzel, a vaníliás cukorral és a két tojással. Én ezt a tűzhelyen csináltam. Lassú fokozaton. Ugyebár. :)
NE a tűzhelyen csináljátok :) |
Összekeverjük a kettőt - hogy ennek elvileg hogy kell kinéznie, arról nem tudok nyilatkozni, az enyém ilyen massza lett:
Lehet, hogy a tiétek nem így fog kinézni, sebaj :) |
180 fokos sütőben 10-13 percig sültek. Összesen 36 db lett belőle. Micsoda megkönnyebbülés, hogy mégsem rontottam el! :)
Ha pedig az előírásnak megfelelően készítjük, be sem kell tenni a hűtőbe, és ilyen szépek lesznek:
Második próbálkozásra mutatósabbak lettek |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése