Hát íme. Ez lett a sorsa. :)
Mi kell hozzá?
- Szeder. Sok. Igazából bármilyen bogyó jó.
- a tésztához 200 gr liszt és 100 gr margarin, ugyanezt használtuk Aliga pitéihez
- fahéj
- egy csomag vaníliás cukor
- 2 db tojás
- 85 gr margarin
- 175 gr porcukor
- 100 gr mandula-dió-mogyoró
Készítsük el a pite tésztáját: 200 gr lisztet 100 gr margarinnal összegyúrunk.
A piteformába belenyomkodjuk, és 20-30 percig a hűtőbe tesszük. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Sütőbabbal vakon sütjük, azaz: a tésztára teszünk egy sütőpapírt, erre pedig babot szórunk. Így a tészta nem ég meg, plusz tartja a formáját. Így sütjük kb 15 percig.
Ezután a margarint olvasszuk lágyra (de ne folyósra!) a mikróban, keverjük hozzá a porcukrot. Jó alaposan keverjük ki. Adjuk hozzá a fahéjat, vaníliás cukrot, a tojásokat, majd a mandulát.
Keverjük bele a bogyó felét-negyedét.
A félig sült tésztába öntsük ezt a szószt, a többi gyümölcsöt szórjuk rá, kicsit nyomkodjuk bele.
Süssük készre 45 perc alatt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése