Mi kell hozzá?
- 2-3 db padlizsán
- só
- bors
- egy fél fej hagyma
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 2-3 evőkanál majonéz
- 1 teáskanál mustár
Vágjuk félbe a megmosott és lecsumázott padlizsánokat.
Lefordítva tegyük őket sütőpapírral bélelt tepsibe, és süssük 50 percig.
Vágjuk össze a hagymát és a fokhagymát préseljük össze.
A megsült padlizsánokat egy fa kiskanállal kanalazzuk ki a héjából. Miért fa? Mert a fém megbarnítja.
Keverjük bele a hagymát, sózzuk, borsozzuk.
Tegyük bele a majonézt - ez az ízén, színén, állagán segít.
Leheletnyi mustár:
És végül keverjük-kavarjuk, érjenek össze az ízek.
És jó étvágyat! :) Mi abonett kenyérre meg puffasztott rizsre tettük, utána pedig teljes kiőrlésű lisztből készült palacsintát kóstoltunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése