Az almás pite tésztáját használtam, de a finomlisztet teljes kiőrlésűre cseréltem. Azt gondoltam két hete, amikor visszajöttünk Svédországba, én pedig elhatároztam, hogy leváltom a fehér lisztet, hogy sokkal nehezebb lesz. Valamiért azt gondoltam, más arányokkal kell dolgozni, vagy ilyesmi. Ehhez képest egyszerűen a receptben leírt mennyiséget használom. Már működött pizzával és hamis sajttortával is! :)
Mi kell hozzá?
- 50 gr élesztő
- 250 gr margarin
- 500 gr liszt
- egy tojás
- 1 evőkanál cukor
- a töltelékhez alma, citromlé, fahéj, cukor, vaníliás cukor
- egy tojás a kenéshez
Futtassuk fel az élesztőt, egy másik tálba tegyük a lisztet a margarinnal, tojással és az evőkanálnyi cukorral.
Gyúrjuk össze, letakarva hagyjuk kelni kb fél órát.
Amíg a tészta kel, addig készítsük el az almás tölteléket!
Hámozzuk meg és reszeljük le az almákat.
Csendélet a konyhában :) |
A levet igyuk meg :) Finom és tele van vitaminnal!
A kinyomkodott almát ízlés szerint (vaníliás)cukrozzuk, fahéjazzuk, citromlével meglocsolhatjuk.
Jöhet a nyújtás. A sütőt melegítsük elő 180 fokra, két tepsit készítsünk elő sütőpapírral bélelve. Én ezt a kis szerkesztyűt használtam a formázásra, mert szaggatni is lehet vele, és segít helyes kis táskákat csinálni.
Kenjük meg tojással a tetejüket, és süssük 10-15 percig.
20 db lett belőle, a végére nem maradt alma, így lekvárral töltöttem meg. A legeslegvégén már nem tudtam a formámnak megfelelő nagyságúra kinyújtani a tésztát, így fogtam egy bögrét, és azzal szaggattam, míg el nem fogyott a tészta.
A végeredmény:
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése