És hát ez is pite - mint láthatjátok, szeretem a pitéket: az almásat, a szedreset, a sósat, amit Aliga csinál és a bögréset is...
Mi kell hozzá?
- a tésztához 100 gr fehér és 100 gr teljes kiőrlésű liszt + 100 gr margarin, fahéj, egy csipet só
- 300 gr tejföl
- 200 gr vaníliás joghurt
- 3 tojás
- 10 dkg cukor
- egy citrom héja
- 4 dkg liszt
- a márványozáshoz lekvár, olvasztott csoki, gyümölcsdarabok... bármi lehet!
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
A tésztához gyúrjuk össze a hozzávalókat.
Nekem kicsit nehezen állt össze a tészta, nem tudom, hogy ez a teljes kiőrlésű liszttől van-e, mindenesetre egy kis tejföl segített. Aztán kinyújtani megint nem volt egyszerű, de belenyomkodtam a formába :)
Süssük 15 percig vakon - a vaksütésről bővebben itt!
Keverjük össze a hozzávalókat a krémhez (a lekvárt ne most!), a tojásokat a végén, egyenként keverjük bele.
Öntsük a pitébe:
A lekvárból csöpögtessünk rá, húzzuk szét egy kicsit villával, márványozzuk!
Süssük 160 fokon 35-40 percig. A folyós krémnek meg kell szilárdulnia. A repedés a hűlés miatt keletkezett rajta. Ha kihűlt, tegyünk hőtőbe!
Jó étvágyat! :) Mennyei lett, mert a joghurtos rész szilárd, a lekvár pedig folyós...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése