Mi kell hozzá?
- 2 db csirkemell
- 2-3 fej vöröshagyma
- 1-2 gerezd fokhagyma
- olívaolaj
- só
- bors
- 5-6 ek tejföl
- a nokedlihez: 2 dl fehér liszt, 3 dl teljes kiőrlésű liszt
- 1 db tojás
- csipet só
- 2-3 dl hideg víz
Az olívaolajat melegítsük fel egy lábasban, a hagymát vágjuk össze, pároljuk.
Egy kis idő elteltével az összezúzott fokhagymát is adjuk hozzá.
Ha ennyire már üveges, én hozzá szoktam adni az összevágott húst is.
A húst fehéredésig keverjük, sózzuk, borsozzuk.
Jöhet a tejföl is, innentől már csak rotyogtatni kell, kóstolgatni, puhítani.
Most pedig jöhet a nokedli! Namost a nokedli az olyan, hogy ez már nekem is sok, hogy mennyi mosogatnivalót termel. Úgyhogy kedves fiúk, becsüljétek meg a lányokat, akik nokedlit főznek! :)
Egy lábasban forraljunk fel sós vizet.
2 dl fehér lisztet és 3 dl teljes kiőrlésű lisztet egy csipet sóval keverjünk el, üssük rá a tojást.
Apránként adjunk hozzá hideg vizet egészen addig, míg viszonylag lágy tésztát kapunk.
A nokedliszaggatót helyezzük a lábas fölé, tegyünk rá egy adag tésztát, és nyüstöljük. Most jobb kifejezés tényleg nem jut eszembe :) ide-oda toljuk a tésztát a fa spatulával.
Ha feljöttek a tészták, akkor főtt meg.
Szedjük ki egy szűrőbe, öntsük le azonnal hideg vízzel - különben összetapad.
Tegyük egy edénybe, és locsoljuk meg egy kis olajjal, hogy - megint csak - ne ragadjanak össze.
Ezt a metódust ismételjük addig, amíg el nem fogy a
Végül pedig jó
Na akkor még 1x. Nagyon szép munka. Szuper képek, jó leírás. Az biztos, ha nokedli szaggatásra vetemedem (elég ritka ez, a fentiek okán), akkor elő fogom venni kis receptedet.
VálaszTörlés