Mi kell hozzá?
- 2 db csirkemell
- krumpli - a zöldségekből ízlés/pénztárca/otthon megtalálható mennyiség szerint adagoljunk!
- répa
- lilahagyma
- cukkini
- padlizsán
- paprika
- paradicsom
- 3 gerezd fokhagyma
- olívaolaj
- rozmaring - lehet friss is!
- só
A sütőt melegítsük elő 190-200 fokra.
Aztán kaszabolni kell. Kezdjük a padlizsánnal: egy külön edénybe tegyük és jól sózzuk be. Így a keserű levét kiereszti, amit majd leöblítünk róla.
Egy termetes tepsibe dobáljuk a krumplit, répát (vékonyra szeljük, ne úgy, mint én, nekem legalábbis kicsit ropogós maradt), a cukkinit és a paprikát. Locsoljuk meg olívaolajjal, sózzuk, szórjuk meg a rozmaringgal. Tegyük kb 20-25 percre a sütőbe, 10 perc után átkeverhetjük.
A csirkét vágjuk kisebb darabokra. A fokhagymákat zúzzuk össze, keverjük a csirkéhez egy kis olívaolajjal és rozmaringgal. Hagyjuk állni, míg a többi sül.
A 20-25 perc elteltével keverjük a csirkét és a paradicsomot a többihez. Süssük további 20-25 percig.
És jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése