Mindkét recept egy svéd szakácskönyvből, a Bonniers Kokbokból származik. Pár hete kicsit megüresítettem a helyi könyvtár szakácskönyvekkel megrakott polcát, úgyhogy a képen láthatjátok a legfontosabb svéd szakácskönyveket!
Mi kell hozzá?
- 3 dl teljes kiőrlésű liszt
- 125 gr hideg margarin
- 2 ek hideg víz, ha kell
- 2 db paprika
- 1 db cukkini
- 2 db lilahagyma
- 1 ek olívaolaj
- egy csipet bors
- só
- 3 db tojás
- 2 dl tej
- 1 dl pesto
A lisztet a margarinnal gyúrjuk össze. Azt tapasztaltam, hogy a teljes kiőrlésű lisztből készült pitetésztát nehezebb kinyújtani rögtön összegyúrás után, úgyhogy vagy tegyük be összegyúrás után a hűtőbe, és 20-30 perc múlva nyújtsuk ki, de én inkább belenyomkodom a piteformába, és így teszem be a hűtőbe.
A sütőt 250 fokra melegítsük elő.
A zöldségeket vágjuk fel, tegyük egy tepsibe, locsoljuk meg olívaolajjal és fűszerezzük. 15-20 percig süssük.
A tejet, a tojásokat és a petsót keverjük össze.
A pitetésztát vegyük ki a hűtőből, 200 fokra vegyük vissza a sütő hőfokát, és süssük 10 percig.
Jöhet az összeszerelés:
A zöldségeket tegyük a tésztára, aztán öntsük nyakon a szósszal. Egy kis sajtot szórhatunk a tetejére.
Süssük 35-40 percig, kaszaboljunk össze hozzá friss zöldségekből salátát, és jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése