A fény utcai piacon kezdtük, vettünk friss mindenfélét, és élveztük a piacok hangulatát - meg szörnyülködtünk a meggy és a cseresznye árán. Aztán sütöttünk két pitét ebben az ikeás formában: egy paradicsomosat meg egy pestós-spenótosat. Van nekem is pitereceptem, de azért leírom ezt is. Egyszerű, nagyszerű, a végtelenségig variálható étel.
Mi kell a tésztához?
- 20 dkg liszt
- 10 dkg vaj vagy margarin
- annyi tejföl, amennyit kíván
Mit kell vele csinálni?
Gyúrjuk össze a hozzávalókat, és tegyük 20 percre hűtőbe. Ezt csinálhatjuk úgy is, hogy már belenyomkodtuk a formánkba.
Mi kell a töltelékhez?
- spenót
- egy fej vöröshagyma
- 4-5 gerezd fokhagyma
- olívaolaj
- pesto szósz
- reszelt parmezán sajt
- kb fél kg paradicsom
- zöldfűszerek
- só
A vöröhagymát és a fokhagymát pároljuk meg az olívaolajon, a felét tegyük egy kis tálkába, a maradékon pároljuk meg a spenótot.
Sózzuk, fűszerezzük, majd tegyük félre.
A sütőt melegítsük elő, és vegyük elő a tésztát. Szórjuk meg parmezánnal annak az alját, amelyik a paradicsomos piténk lesz.
A maradék párolt hagymát keverjük össze a paradicsommal és fűszerekkel, szórjuk rá a parmezánra, és a tetejére is mehet egy kis sajt. Abból ugyanis sosem tehetünk eleget se egy pizzára, se egy pitére... :)
A másik pite alját kenjük meg pestóval, szórjuk meg sajttal.
Jöhet a spenót, erre is egy kis sajt, meg pár szem paradicsom.
Süssük a pitéket kb fél óráig, aztán friss salátával fogyaszthatjuk is!
Ez nagyon guszta!! Ki is fogom próbálni! Futóknak kiváló. Szerintem fel is posztolom a futás oldalra is!:) Gy.
VálaszTörlés