Nagy adag paradicsomszószos penne meg rizotto |
Itt is készült rizotto, meg pite, meg húsgolyó, meg valami leves is |
Mi kell hozzá? 12 db lesz belőle, elég laktató, mi kettőt bírtunk megenni egy ültünkben.
- kb 1 kg krumpli
- 2 db tojás
- 2-3 dl liszt
- 1 tk só
- 200 gr disznó- vagy marhahús
- 1-2 db vöröshagyma
- olívaolaj
- bors
- a tálaláshoz olvasztott vaj és vörösáfonya lekvár - persze ha valaki nagyon nem bír magával meg a benne rejlő magyar vérrel, eheti tejföllel is. Anyukámnak ez volt az első kérdése, amikor meséltem neki a receptről, hogy "és mivel ettétek, tejföllel?"
Az a jó ebben, hogy lehet előre dolgozni. A krumplit főzzük meg sós vízben, a húst apró darabokra vágva pirítsuk fehéredésig az olajon, fűszerezzük.
Tegyünk fel főni kb 2 liter sós vizet.
A krumplihoz keverjük hozzá a lisztet, a tojásokat felverve, és sózzuk.
Lazán gyúrjuk össze a deszkán, nyújtsunk belőle egy hosszú kígyót, ezt daraboljuk fel 12 darabra.
Sem a nyújtófára, sem a pizzavágóra nem volt szükség, de azért még nem tanultam meg retusálni :) |
Hatosával főzzük meg őket: amikor feljönnek a víz felszínére, akkor még 5-8 percig főzzük őket.
Tálaljuk olvasztott vajjal és vörösáfonya lekvárral. Jó étvágyat!
Bar lenne akkora hutom, hogy egesz hetre elore tudnek fozni...
VálaszTörlésNekem sem olyan nagyon hatalmas ám... Azért fér el minden, mert dobozolok.
Törlés