2012. április 20., péntek

Márvány süti

Anyukám egyszerűen kuglófnak hívja, az angolok marble cake-nek. Vendégségbe megyünk holnap egy svédhez, ami nagy szó, mert a svédeknek nem szokásuk áthívni magukhoz másokat, pláne nem ilyen madárlátta bevándorlókat... :) Úgyhogy izgatott vagyok, és sütöttem egy ilyet, mert jól szállítható, és nagyon szép! Nem tudok nektek szeletet mutatni, de azon kívül minden más ott van!

Mi kell hozzá?
  • 25 dkg porcukor
  • 25 dkg liszt
  • 4 tojás
  • sütőpor
  • vaníliás cukor
  • 1 dl víz
  • 1 dl olaj
  • kb 2 ek kakaópor
  • egy csipet só
  • fahéj
  • pár csepp citromlé
Mit kell vele csinálni?
Melegítsük elő a sütőt 160 fokra.
Válasszuk szét a tojásokat. A sárgákhoz mérjük hozzá a porcukrot:
És a lisztet:
Aztán jöhet a sütőpor, vaníliás cukor, só, citromlé, víz és olaj, és keverjük össze az egészet:
Verjük fel a tojásfehérjét:
Keverjük össze a kettőt:
A tészta felét öntsük kivajazott formába, a másik felébe tegyünk kakaóport és fahéjat:
Keverjük bele a kakaós tésztát:
Márványozzuk kicsit, kevergessük össze finoman, de ne teljesen - így ha felvágjuk, szép csíkos lesz :)
Süssük minimum 40 percig, tűpróbával ellenőrizzük! Várjuk meg, míg kihűl, és szedjük ki a formából:



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése