Én 9 hónapja vezetem a saját háztartást, ennyi idő alatt kialakul, hogy mi szokott szerepelni minden alkalommal a bevásárlólistán.
Íme az én alapkonyhám:
- liszt: sütinek, mártásba sűríteni, tepsit kikenni margarinnal és utána liszttel stb.
- paradicsom: csak úgy enni (nekem ez a kedvenc zöldségem), sok mindenre lehet tenni dísznek vagy feltétnek.
- tej: kávéba, inni edzés után, rántottához, sütikhez fontos.
- tejföl: rakott dolgokhoz, szószokba, krémlevesekhez, de én a borsólevesbe is szeretem, meg a sütik tésztája is lágyabb vele.
- fetasajt: salátába vagy bármibe, amibe nem szeretnénk a szokásos sajtot tenni.
- fahéj: én szinte minden sütibe teszek, de feldobja a kakaót, kávét, vagy csak meghinteni vele valamit.
- paradicsompüré: egy egyszerű spagettiszósznak, pizzához alapnak, sose jön rosszul!
- gomba: jó, ezt nem mindenki szereti, de a spagettiszószt vagy a lasagnét feldobhatjuk vele, ha friss gombánk van, akkor leves is lehet, svédgomba, de a rántotta is finom vele.
Persze egy csomó minden van még, ami eszembe jut: vöröshagyma, krumpli, rizs, olívaolaj, tojás, darált hús a mélyhűtőben, nem is beszélve az alapfűszerekről... :)
Szóval, Nektek mi az ALAP? :)
Egy atlagos bevasarlas alkalmaval kerul a kosarba: alma, banan, zellersza'r, porehagyma, fokhagyma!!, csirkemell/comb/egesz, lazac, hagyma, paradicsom, uborka, paprika, zabpehely, tok-napraforgo-len-szezammag, olivaolaj, tojas, tej, joghurt, spenot, szensavmentes.
VálaszTörlés