Egyébként azért ezt készítettem, mert egy hete a hűtőnkben szunnyadt egy túró otthonról - itt, Svédországban nem ismerik, de már felfedeztem egy helyet, ahol lehet kapni!
Sajnos konzerv barackból készítettem. Itt egyszerűen sajnálom a pénzt az ilyesféle idénygyümölcsre. Az alma még oké, meg a citrusféléknek is van íze (de ezek meg ugye nem helyi termelésűek...), ja és a szőlő is elfogadható, de a barack... Hát, inkább nem veszem meg, úgyis csak állna a hűtőben. A paradicsommal ugyanez a helyzet egyébként: kívülről piros, de az állaga gumira emlékeztet, vagy túl kásás. De íze biztos nincs.
Mi kell hozzá?
- 150 g liszt
- 100 g margarin
- 50 g porcukor
- 1 db tojássárgája
- 500 g túró
- 150 g cukor
- 1 citrom héja
- 2 ek tejföl
- 2 ek búzadara
- vaníliás cukor
- 3-4 db barack
A tésztához gyúrjuk össze a lisztet a margarinnal, a cukorral, adjuk hozzá a tojássárgáját is. Nyújtsuk bele a formánkba,tegyük hűtőbe negyed órára. A sütőt melegítsük elő 160 fokra.
A többi hozzávalót keverjük össze.
A félbevágott barackokat vágjuk szeletekre, egy felet hagyjunk meg egészben.
Összeszerelés következik!
A túrós keveréket kenjük a pitére.
A meghagyott fél barackot tegyük a pite közepére, a negyedeket sugárban tegyük köré a szélére.
Kb 45-55 percig süssük. Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése