2013. augusztus 17., szombat

Őszibarackos galette

Ez a süti igazából olyan, mint egy pite. Egyszerű a tésztája, és azzal lehet megtölteni, ami éppen idénygyümölcs, vagy ami otthon van. Én nem tettem bele cukrot, hanem feldaraboltam egy kis mandulamasszát, van abban egy kis cukor, és az elég is volt.


Mi kell hozzá? Ebből a mennyiségből 4 kisebb vagy 2 nagyobb tortácska készül.
  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • csipet só
  • egy evőkanál víz
  • egy evőkanál tej
  • meg lehet bolondítani egy csipetnyi fahéjjal
  • őszibarack, sárgabarack, szilva - ezekhez jó párosítás a mandula, a dió. Én most mandulamasszát használtam.
  • megkentem egy kis olvasztott vajjal a tortácskákat, ezt nem olvastam sehol, de valahogy így éreztem jónak, és nem is jött rosszul.
  • egy tojás a tészta szélének megkenéséhez
Mit kell vele csinálni?
Gyúrjuk össze a lisztet és a vajat a sóval, adjuk hozzá a vizet és a tejet. Fóliázzuk le, tegyük hűtőbe egy órára. Amikor lehűlt, nyújtsuk ki. Ezt ajánlatos a sütőpapíron megtenni, mert elég porhanyós és törékeny a tészta, nem igazán lehet feltekerni a nyújtófára.


Tehát egyszerűen megtöltjük a tésztát, és a széleit felhajtjuk, azt megkenjük a tojással, és mehet a 180 fokra előmelegített sütőbe kb 25-30 percre.


Sütés után így néz ki:


Jó étvágyat!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése