Mi kell hozzá? Ebből a mennyiségből 4 kisebb vagy 2 nagyobb tortácska készül.
- 20 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- csipet só
- egy evőkanál víz
- egy evőkanál tej
- meg lehet bolondítani egy csipetnyi fahéjjal
- őszibarack, sárgabarack, szilva - ezekhez jó párosítás a mandula, a dió. Én most mandulamasszát használtam.
- megkentem egy kis olvasztott vajjal a tortácskákat, ezt nem olvastam sehol, de valahogy így éreztem jónak, és nem is jött rosszul.
- egy tojás a tészta szélének megkenéséhez
Gyúrjuk össze a lisztet és a vajat a sóval, adjuk hozzá a vizet és a tejet. Fóliázzuk le, tegyük hűtőbe egy órára. Amikor lehűlt, nyújtsuk ki. Ezt ajánlatos a sütőpapíron megtenni, mert elég porhanyós és törékeny a tészta, nem igazán lehet feltekerni a nyújtófára.
Tehát egyszerűen megtöltjük a tésztát, és a széleit felhajtjuk, azt megkenjük a tojással, és mehet a 180 fokra előmelegített sütőbe kb 25-30 percre.
Sütés után így néz ki:
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése