2012. november 3., szombat

Rizottó

A Good Food szeptemberi számából van a recept - illetve hát az alapvető hozzávalók egy része és az elkészítési mód. :)
Viszonylag gyorsan megvan, a hozzávalók variálhatók tetszés és éleskamra-tartalom függvényében, és ami nálam fontos szempont volt: el lehet vinni dobozban munkába, nem folyik ki, és semmi robbanós nincs benne (=mikróbiztos) :)

Mi kell hozzá?

  • 250 gr rizottórizs
  • olívaolaj
  • egy fej lilahagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 3 db paprika
  • garnélarák - 2-3 maréknyi
  • 2 szál chorizo
  • zöldbab
  • 1 liter húsleves
  • bors
  • pirospaprika
  • petrezselyem
Mit kell vele csinálni?
Először is pirítsuk meg a chorizót, vegyük ki a lábasból és tegyük félre.


A pároljuk meg a lilahagymát.


Adjuk hozzá és pirítsuk össze a rizst, a fokhagymát és a pirospaprikát.


A húsleves kb háromnegyedével öntsük fel, keverjük jó össze, fedjük le és főzzük 10 percig.


Adjuk hozzá a zöldbabot és a felkockázott paprikát, főzzük még jó 10 percig.


Végül adjuk hozzá a chorizót és a garnélát, főzzük kb 5 percig,szórjunk rá petrezselymet, és kész is!



Jó étvágyat! :)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése