2012. október 21., vasárnap

Cukkinis-krumplis krémleves

Kevés hozzávalóból finomat és egészségeset alkotni, na ezt már szeretem.
A recept a Good Food szeptemberi számában olvasható.

Mi kell hozzá?

  • 4-5 szem krumpli
  • 1 db cukkini
  • 5-6 szál újhagyma
  • 2-3 maréknyi reszelt sajt
  • 1-2 db zöldségleves kocka
  • bors
  • szerecsendió
  • tejföl, ha krémesebbre szeretnénk - én tettem bele kicsit
Mit kell vele csinálni?
A krumplit vágjuk fel, héjastul főzzük a leveskockával annyi vízben, ami ellepi.


A cukkinit vágjuk cikkekre. Ha a krumpli felforrt, adjuk hozzá a cukkinit is kb 7-8 percre.


Az újhagymát egy szál kivételével karikázzuk fel (a tálaláshoz kelleni fog), adjuk a cukkinihez és a krumplihoz. Főzzük 5 percig, vagy amíg a krumpli megpuhul.


A tűzhelyről levéve turmixoljuk össze botmixerrel (zárjuk is el, nem kell már főzni). Fűszerezzük, kóstoljuk, adjuk hozzá a sajt egy részét, a többit hagyjuk meg a tálaláshoz.


Tálaljuk sajttal és újhagymával megszórva. Mi ettünk hozzá knäckebrödöt: ez egy száraz kenyérfajta, a svédek évente átlagosan 4 kilót esznek meg belőle... Vajjal megkenve mennyei, mi mostanában kaptunk rá, lehet, hogy még decemberig behozzuk a 4 kilónyi mennyiséget :)



2 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta!! Knäckebröd-del tálalni nagyon jó ötlet, el fogom én is készíteni, képet pedig mindenképp küldök :)

    VálaszTörlés
  2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés