2012. október 3., szerda

Barackos-túrós pite

A recept forrása a Nők Lapja Konyha július-augusztusi száma, persze a magam ízlése és a meglévő hozzávalók szerint alakítottam. A tészta, mint újabban mindegyik pitém tésztája, teljes kiőrlésű lisztből készült.

Egyébként azért ezt készítettem, mert egy hete a hűtőnkben szunnyadt egy túró otthonról - itt, Svédországban nem ismerik, de már felfedeztem egy helyet, ahol lehet kapni!
Sajnos konzerv barackból készítettem. Itt egyszerűen sajnálom a pénzt az ilyesféle idénygyümölcsre. Az alma még oké, meg a citrusféléknek is van íze (de ezek meg ugye nem helyi termelésűek...), ja és a szőlő is elfogadható, de a barack... Hát, inkább nem veszem meg, úgyis csak állna a hűtőben. A paradicsommal ugyanez a helyzet egyébként: kívülről piros, de az állaga gumira emlékeztet, vagy túl kásás. De íze biztos nincs.

Mi kell hozzá?

  • 150 g liszt
  • 100 g margarin
  • 50 g porcukor
  • 1 db tojássárgája
  • 500 g túró
  • 150 g cukor
  • 1 citrom héja
  • 2 ek tejföl
  • 2 ek búzadara
  • vaníliás cukor
  • 3-4 db barack
Mit kell vele csinálni?
A tésztához gyúrjuk össze a lisztet a margarinnal, a cukorral, adjuk hozzá a tojássárgáját is. Nyújtsuk bele a formánkba,tegyük hűtőbe negyed órára. A sütőt melegítsük elő 160 fokra.


A többi hozzávalót keverjük össze.


A félbevágott barackokat vágjuk szeletekre, egy felet hagyjunk meg egészben.
Összeszerelés következik!


A túrós keveréket kenjük a pitére.
A meghagyott fél barackot tegyük a pite közepére, a negyedeket sugárban tegyük köré a szélére.


Kb 45-55 percig süssük. Jó étvágyat!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése