2013. január 13., vasárnap

Svéd zöldségleves

A recept a svéd Bonniers szakácskönyvből származik. Semmi macera nincs vele, nagyon finom, tele van (idény)zöldségekkel - több nem is kell így a hideg télben, ugye?

Mi kell hozzá?
  • 2-3 szál sárgarépa
  • egy kisebb gumó zeller
  • 2-3 szem krumpli
  • egy kisebb fej karfiol
  • 1 db póréhagyma vagy egy fej vöröshagyma
  • 100 gr zöldborsó
  • 2 db zöldségleveskocka
  • 4 ek liszt
  • 2 dl tej
  • 2 ek tejföl
  • bors
  • petrezselyem
Mit kell vele csinálni?
A zöldségeket - a borsó - kivételével  hámozzuk meg, daraboljuk fel, és főzzük a leveskockákkal annyi vízben, ami ellepi. Ha megpuhultak a zöldségek, adjuk hozzá a borsót is.
A lisztet a tejjel keverjük el, habarjuk be vele a levest, adjuk hozzá a tejfölt és fűszerezzük, kóstoljuk. Pár percig főzzük még, hogy ne legyen lisztízű, és kész is! :)

Mi knäckebröddel, svéd kemény kenyérrel ettük.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése