2012. szeptember 30., vasárnap

Minestrone leves

Olasz paradicsomos-zöldséges leves, egy klasszikus svéd szakácskönyvből.

Mi kell hozzá?

  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db póréhagyma
  • 2 db répa
  • 1 db fehérrépa
  • 1/4 zeller
  • 4 db krumpli
  • 2 ek olívaolaj
  • 1,5 l víz
  • 400 gr paradicsompüré
  • 2 db zöldségleves kocka
  • 0,5 dl levesbe való száraztészta
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • petrezselyem
  • parmezán sajt a tálaláshoz
Mit kell vele csinálni?
A zöldségeket hámozzuk meg, vágjuk össze, mossuk le, és egy kis olívaolajon pároljuk fedő alatt 5-10 percig, sűrűn keverve. Ettől kicsit összeesnek a zöldségek.


Öntsük fel a vízzel és a paradicsompürével, adjuk hozzá a leveskockákat és sózzuk. Főzzük fedő alatt 30 percig.


Ez után tegyük bele a tésztát, főzzük kb 10 percig, végül adjuk hozzá összenyomva a fokhagymát, a borsot és a petrezselymet, még egy kicsit főzzük, és kész is!


Parmezán sajttal megszórva tálaljuk. Jó étvágyat!



2 megjegyzés:

  1. Már régóta keresek ehhez jó receptet, köszi, hogy felraktad. Ki fogom próbálni. :)))

    VálaszTörlés
  2. Szuper! :) Ha mutatsz róla képet, annak is örülök! Tervezek bejegyzést olvasók-'kollégák' képeiből, már ha vannak :D

    VálaszTörlés