2012. augusztus 27., hétfő

Rókagombakrém

Rendben, a krém kifejezés kicsit talán túlzás. Inkább pirítósravaló lenne a neve ennek a csodás valaminek. Készítés közben arra gondoltam, milyen jó lenne illatot mellékelni a bejegyzés mellé :)

Szombaton, amikor áfonyát szedtünk, összesen 3 db rókagombát találtunk, de kaptunk még, úgyhogy összesen 260 gr lett.


Mi kell hozzá?

  • 260 gr rókagomba (vagy amennyi van)
  • friss petrezselyem
  • egy db kis fej vöröshagyma
  • olívaolaj
Mit kell vele csinálni?
Vágjuk össze, mossuk meg a gombát és a petrezselymet.


A hagymát vágjuk kis darabokra, pároljuk meg az olívaolajon. Ha üveges, mehet bele a gomba, sózzuk.


Ha már összeesett kicsit a gomba, szórjuk rá a petrezselymet is. Kb egy percre hagyjuk még rotyogni, és kész.


Pirítósra kenve mennyei! :) Jó étvágyat!



1 megjegyzés: