2012. augusztus 25., szombat

Tejfölös csirke nokedlivel

Ez a ház urának kedvence. Mindig olyan ételeket kér, amik ilyen borzasztó szénhidrátdúsak, én meg most jól borsot törtem az orra alá azzal, hogy ugyan elkészítettem, de legalább részben teljes kiőrlésű lisztből van a nokedli. :)

Mi kell hozzá?

  • 2 db csirkemell
  • 2-3 fej vöröshagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • olívaolaj
  • bors
  • 5-6 ek tejföl
  • a nokedlihez: 2 dl fehér liszt, 3 dl teljes kiőrlésű liszt
  • 1 db tojás
  • csipet só
  • 2-3 dl hideg víz
Mit kell vele csinálni?
Az olívaolajat  melegítsük fel egy lábasban, a hagymát vágjuk össze, pároljuk.


Egy kis idő elteltével az összezúzott fokhagymát is adjuk hozzá.


Ha ennyire már üveges, én hozzá szoktam adni az összevágott húst is.


A húst fehéredésig keverjük, sózzuk, borsozzuk.


Jöhet a tejföl is, innentől már csak rotyogtatni kell, kóstolgatni, puhítani.


Most pedig jöhet a nokedli! Namost a nokedli az olyan, hogy ez már nekem is sok, hogy mennyi mosogatnivalót termel. Úgyhogy kedves fiúk, becsüljétek meg a lányokat, akik nokedlit főznek! :)
Egy lábasban forraljunk fel sós vizet.
2 dl fehér lisztet és 3 dl teljes kiőrlésű lisztet egy csipet sóval keverjünk el, üssük rá a tojást.


Apránként adjunk hozzá hideg vizet egészen addig, míg viszonylag lágy tésztát kapunk.


A nokedliszaggatót helyezzük a lábas fölé, tegyünk rá egy adag tésztát, és nyüstöljük. Most jobb kifejezés tényleg nem jut eszembe :) ide-oda toljuk a tésztát a fa spatulával.


Ha feljöttek a tészták, akkor főtt meg.


Szedjük ki egy szűrőbe, öntsük le azonnal hideg vízzel - különben összetapad.


Tegyük egy edénybe, és locsoljuk meg egy kis olajjal, hogy - megint csak - ne ragadjanak össze.


Ezt a metódust ismételjük addig, amíg el nem fogy a türelmünk tésztánk.

Végül pedig jó mosogatást étvágyat!



1 megjegyzés:

  1. Na akkor még 1x. Nagyon szép munka. Szuper képek, jó leírás. Az biztos, ha nokedli szaggatásra vetemedem (elég ritka ez, a fentiek okán), akkor elő fogom venni kis receptedet.

    VálaszTörlés