2012. augusztus 1., szerda

Feketeszedres-mandulás pite

Az úgy kezdődött, hogy kaptunk egy nagy adag feketeszedret, jött a feladat, hogy mi legyen a sorsa.


Hát íme. Ez lett a sorsa. :)

Mi kell hozzá?
  • Szeder. Sok. Igazából bármilyen bogyó jó.
  • a tésztához 200 gr liszt és 100 gr margarin, ugyanezt használtuk Aliga pitéihez
  • fahéj
  • egy csomag vaníliás cukor
  • 2 db tojás
  • 85 gr margarin
  • 175 gr porcukor
  • 100 gr mandula-dió-mogyoró
Mit kell vele csinálni?
Készítsük el a pite tésztáját: 200 gr lisztet 100 gr margarinnal összegyúrunk.


A piteformába belenyomkodjuk, és 20-30 percig a hűtőbe tesszük. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Sütőbabbal vakon sütjük, azaz: a tésztára teszünk egy sütőpapírt, erre pedig babot szórunk. Így a tészta nem ég meg, plusz tartja a formáját. Így sütjük kb 15 percig.


Ezután a margarint olvasszuk lágyra (de ne folyósra!) a mikróban, keverjük hozzá a porcukrot. Jó alaposan keverjük ki. Adjuk hozzá a fahéjat, vaníliás cukrot, a tojásokat, majd a mandulát.


Keverjük bele a bogyó felét-negyedét.


A félig sült tésztába öntsük ezt a szószt, a többi gyümölcsöt szórjuk rá, kicsit nyomkodjuk bele.

Süssük készre 45 perc alatt.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése