2013. június 2., vasárnap

Anna hamis sajtkrémtortája

Az okos ember más kárán tanul, az okos blogger pedig más receptjét teszi ki bejegyzésként - természetesen szoktam engedélyt is kérni, mint például Aliga pitéinek esetében is.

Június van, hát Svédországban jó kis esővel indultunk neki a nyárnak - ettől persze nem fogunk lemondani a nyilem-nyalomokról! Ebben a hamis sajtkrémtortában az a jó, hogy egyrészt nem fagyi, szóval nem olyan cukros és zsíros (és fagyigép sem kell hozzá), másrészt nem is sajttorta, úgyhogy nem kell egy órán keresztül a sütővel szaunává fűteni a lakást. Jól néz ki, nem kell hozzá sokminden, és a végtelenségig variálható. Ja, és finom is!!


Mi kell hozzá? Mennyiséget nehéz megadni, mindenből ízlés, kedv, vendégsereg száma szerint tegyünk a kis poharakba.
  • keksz - ez lehet bármilyen, akár házi kardamomos is
  • friss idénygyümölcs, télen mirelit
  • joghurt, túrókrém - ízesített, házilag ízesített
  • helyes kis pohárkák
Mit kell vele csinálni?
Rétegezni kell! Ennyi az egész. Sorrend: összetört keksz, gyümölcs, joghurt. A legfinomabbak a gyümölcs levével átitatódott kekszdarabkák.


Suhanó kanalak! Ennyire gyorsan készül a hamis sajtkrémtorta! :D


Köszönöm, Anna! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése