2013. szeptember 29., vasárnap

Kókuszos-csokis szelet

Ha szeretitek a Bounty-t, akkor ezt a sütit mindenképpen próbáljátok ki! Egyszerű, és két-három részletben, rétegenként is elkészíthető. Pihe-puha, omlós kakaós tészta, szaftos-cuppanós kókusz, és ropogós csoki a tetején. Ennél több nem is kell.
A recept egy svéd sütős magazinból származik.


Mi kell a kakaós tésztához?
  • 3 tojás
  • 4 és fél dl cukor
  • 4 dl liszt
  • 1 és fél teáskanál vaníliás cukor
  • 3 teáskanál sütőpor
  • 4 evőkanál kakaópor
  • egy csipet só
  • 225 gr vaj
  • 2 dl víz
Mit kell csinálni a kakaós tésztával?
A sütőt melegítsük  elő 175 fokra.
Egy nagyjából 24x30 centis tepsit vajazzunk ki és szórjuk meg zsemlemorzsával.
A tojást és a cukrot verjük habosra, majd adjuk hozzá a száraz hozzávalókat.
A vajat olvasszuk meg egy kis lábasban a tűzhelyen, és adjuk hozzá a vizet is, melegítsük össze.


Jól keverjük össze a hozzávalókat, és öntsük a tepsibe.


Süssük 20-25 percig. Szépen meg fog emelkedni, de ahogy hűl, össze fog húzódni. Hagyjuk, hogy kihűljön.


Mi kell a kókuszos réteghez?
  • 225 gr vaj
  • 4 dl porcukor - én ennél kevesebbet tettem bele
  • 2 tojás
  • 200 gr kókuszreszelék
Mit kell csinálni a kókuszos réteggel?
Megint egy kis lábasban olvasszuk meg a vajat, és a tűzről levéve keverjünk hozzá mindent. Kenjük el szépen egyenletesen a tésztán. Tegyük hűtőbe, hagyjuk, hogy megszilárduljon.


És végül a csoki a tetejére!
200 gr csokit olvasszunk meg, adjunk hozzá fél evőkanál olajat (szép fényes lesz), és díszítsük meg vele a sütit. Akkor a legjobb dolgozni vele, ha a sütit épp kivettük a hűtőből és még hideg. Így hamarabb megköt a csoki.


Ha szeretnénk még játszani a díszítéssel, akkor a fekete csokival egy időben olvasszunk meg kb 70-80 gr fehér csokit is. Gyorsan kell majd dolgoznunk, mindent készítsünk elő. Töltsük nyomózsákba a fehér csokit, egy nagyon pici lyukú fejet használjunk, vagy ha eldobhatós a nyomózsákunk, épp csak egy kicsi lyukat vágjunk. Mielőtt a fekete csoki megkötne, nyomjunk vízszintes vonalakat a fehér csokiból.


Mielőtt a csokik megkötnek, egy fogpiszkálóval húzzunk vonalakat a fehér csíkikra merőlegesen, úgy, hogy egyszer alulról, egyszer fentről húzunk egyet.





Tároljuk a sütit hűtőben.
Jó étvágyat!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése