2013. április 7., vasárnap

Spenótos/brokkolis-sonkás/garnélás pite

Szóval ezt a pitét még novemberben készítettem. Szépen le is fotóztam. Aztán hagytam pihenni a képeket, miközben a receptet magát kismilliószor használtam az elmúlt időben, mert hamar össze lehet ütni, a végtelenségig variálható, és remekül szállítható dobozban a munkába! Hosszú hallgatás után most pedig nagy kegyesen megosztom veletek a nagy titkot! :)

Brokkolis-garnélás verzió


Mi kell hozzá?
  • egy kisebb darab sonka vagy pár deka garnélarák
  • brokkoli vagy friss spenót vagy borsó vagy zöldbab etc.
  • olívaolaj
  • 3 db tojás
  • 2 dl tej
  • bors
  • sajt a tetejére
  • 125 gr vaj
  • 3 dl liszt
  • 1-2 dl hideg víz
Mit kell vele csinálni?
A tésztát készítjük el először: összegyúrjuk a hozzávalókat, belenyomkodjuk a formába, a hűtőben pihentetjük, míg elkészítjük a tölteléket, de minimum 10 percre. Mielőtt megtöltenénk, 10 percig süssük.

A sonkát vagy a garnélát pirítsuk meg, a brokkolit pároljuk.

Na tessék, gomba is került bele, most látom csak.



Verjük fel a tojásokat, keverjük bele a tejet, fűszerezzük.
A tölteléket tegyük az elősütött tésztára.



  Süssük 180 fokon 45-50 percig. Kaszaboljunk hozzá salátát és kész is!





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése