2012. április 19., csütörtök

Borsóleves

Zöldség, zöldség, zöldség! Nagyon fontos! Igaz, hogy nyersen a legjobb, de így is élvezetes. :) Még a gimnáziumban a háztartástan óra keretében tanultunk borsólevest főzni, de ez Anyukám kipróbált receptje. Tejföllel is nagyon finom, mi már az asztalnál szoktuk belekeverni.

Mi kell hozzá?


  • egy fej vöröshagyma
  • 1-2 szál sárgarépa
  • olívaolaj
  • 1-1,5 l víz
  • húsleveskocka
  • pirospaprika
  • bors
  • borsó
  • krumpli
  • petrezselyem
  • tésztaféle
Mit kell vele csinálni?
A vöröshagymát a répával az olívaolajon pároljuk kb. 4 percig. Öntsük fel a vízzel, dobjuk bele a leveskockát, sózzuk, mehet a pirospaprika,  a petrezselyem. Öntsük bele a borsót is és az összevágott krumplit. Amikor már megpuhult a krumpli, öntsünk bele egy kis tésztát - megfő a levesben!


A második fogás a tegnapi spenótos pite volt rákocskákkal :)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése