2012. április 16., hétfő

Rozmaringos csirke chorizoval

Egy újabb egyszerű, de nagyszerű tepsis csirke receptje Lotta Kruse konyhájából! :) Már készítettem hasonlót (a receptet itt találjátok), az jóval zöldségesebb volt. Ez viszont illatosabb! :) Nem ez az első alkalom, hogy emiatt a nőszemély miatt szerzek be valami fűszert, az illatos vacsora miatt vettem annak idején a zsályát. Nagyon szeretem a lusta napjaimon az ilyesmiket csinálni, csak összekaszabolni mindent, bevágni a sütőbe (egy óra alatt gyönyörűen megpirul!), élvezni az illatát és aztán bezsebelni a bókokat :D

Mi kell hozzá?
  • 80 dkg csirkemell
  • 1 kg krumpli
  • 2 szál chorizo
  • koktélparadicsom
  • 2 db lilahagyma
  • rozmaring
  • bors
  • olívaolaj 

Mit kell vele csinálni?
A sütőt tekerjük 200 fokra.
Minden vágjunk össze, dobjuk a tepsibe, bőven fűszerezzük, és hagyjuk jó sokáig sülni - a kolbászkák finoman megpirulnak, a hagyma és a paradicsom levet ereszt, a hús megpuhul, a krumpli pedig finom szaftos lesz! Azért néha pillantsunk rá és keverjük át! A végeredmény egyébként kevésbé lett guszti :D De annál finomabb lett!!!

A végeredmény:



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése