2012. május 8., kedd

Tengeri halfilé kapros szószban

Hát, először is: elég ritkásan blogolok mostanában, nem tudom, mennyire vettétek észre. Nos, hát vizsgaidőszakféleség van itt nekem - ettől persze enni kell. Ja és egy kis kultúrmorzsa: a svédeknél a semester jelenti a vakációt-szünetet :) Úgyhogy alig várom, hogy eljöjjön az én semesterem, mert például áll a hűtőben egy nagy mascarpone, arra vár, hogy tiramisu legyen belőle...

Másodszor: 9. hete tart az egészséges életmódom, és hát már beszámoltam róla párszor, hogy jobban kívánom a halat, mint a húst. Ezért főztem ma ilyet! Saját találmány ez a recept, alapja a falukorv szósza.

Mi kell hozzá?
  • egy csomag tengeri halfilé - 4 db
  • bors
  • kapor
  • 2 gerezd fokhagyma
  • olívaolaj/margarin
  • citromlé
  • 4 dl húsleves - kockából is lehet, a legjobb halleves kockából, nem tudom, ez kapható-e Magyarországon
  • 3 ek liszt
  • 2 dl tejföl

Mit kell vele csinálni?
Főzzünk ki köretnek rizst.
A halat vágjuk kisebb darabokra és pároljuk meg az olívaolajon vagy a margarinon. Locsoljuk meg citromlével. Adjuk hozzá a összepréselt fokhagymát.
Adjuk hozzá a lisztet és a hús-hallevest, keverjük csomómentesre.
Keverjük hozzá a tejfölt, és fűszerezzük.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése