Mi kell hozzá?
- Krumpli. Sok.
- 1 kg sertéscomb
- 10 dkg zsírszalonna. Én nagy naivan odakészítettem az olívaolajat. Nem kellett.
- 1 fej vöröshagyma
- indokolatlan mennyiségű fokhagyma. Sok. Magyarul.
- 2 szem paradicsom
- só
- bors
Főzzük meg a krumplit (ha leöntjük róla a vizet, akkor olyan undi kis kör marad a lábas szélén, szóval nem én vagyok igénytelen), a szalonnát pároljuk üvegesre.
Ezután dobjuk a szalonnára a hagymát és pár szem fokhagymát. Ha már látjuk, hogy alakul, dobjuk rá a paradicsomot.
Közben vágjuk fel a húst hosszúkás, vékony csíkokra.
Pirítsuk a húst fehéredésig, aztán fűszerezzük bőségesen, adjunk még hozzá fokhagymát, és öntsük fel vízzel. Főzzük, míg megpuhul.
Körülbelül ennyire elég, ha elfő a leve:
Egy jó nagy edényben pirítsuk össze a krumplival, és kész is!
Savanyú uborkával kell enni, vagy inni hozzá bort, nehéz étel. Én ezek közül egyik sem választottam, inkább futottam egy jót :) De egyébként találtunk itt uborkát, amit Magyarországon gyártanak! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése